Juhász-Fekete Zsuzsi

Mi történik most?


Átrendeződés. A külvilágban és az én belső világomban is.

Sokat tanultam, sokat fejlesztettem magam, mint szakmailag, mint az önismeretben az elmúlt években.

Idén végre megálltam, és minden ismeretet, amit eddig elméletben megszereztem, elkezdtem beépíteni az életembe. Gyakorlatban.

Nem megy mindig könnyen, vannak hullámvölgyek. Szépen lassan haladok. Türelmesebb vagyok önmagammal. Kedvesebb vagyok a környezetemmel. Elkezdtem tudatosan figyelni arra, hogyan hozhatom egyensúlyba önmagam. A befogadás sosem volt az erősségem. Nap, mint nap gyakorlom. Most már ott tartok, hogy kezdem felismerni azokat a helyzeteket, amikor úgy érzem nem adok eleget a környezetemnek. Felismerem, hogy ilyenkor eddig automatikusan kompenzálok. Felismerem lassan, hogyan húzzam meg a határaimat. Egyre többször tanít az élet arra, hogyan fogadjam el a segítséget, sőt tovább megyek: én magam segítséget kérni.

Figyelem a testem jelzéseit. Tudatosan táplálkozom, fontos a mozgás az életemben. Kimondom a belső feszültségeimet. Ha hibáztam, megállok, végig gondolom a történteket, és levonom a tanulságot. Nem bántom már annyit magam ilyenkor, mint régen. A célom a valódi tiszta önszeretet megtapasztalása.

Sok segítőm van, akik az úton terelgetnek és mellettem vannak. Ezeket a segítőket én nem is kértem, mégis megkaptam. Hálás vagyok értük.

Itt tartok most.

2021. July 09.