Juhász-Fekete Zsuzsi

DO-IN


A do-in egy japán egészségmegőrző mozgásrendszer, ami a shiatsu terápia kiegészítő kezeléseként terjedt el. Célja a testben keringő életerő, életenergia ( “csí” vagy kí” ) kiegyenlítése és harmonizálása.

A do-in egyik legjellegzetesebb technikája az önmasszázs, mellyel testünk akupunktúrás pontjait és azok meridiánjait tudjuk kezelni.

A do-in mozgásgyakorlatok között ezen kívül megtalálunk lassú, kitartott mozdulatokat, nyújtásokat és dinamikusabb mozdulatokat is. Minden do-in gyakorlat egy-egy meridián vagy akupresszúrás pont célzott stimulálását szolgálja.

A légzőgyakorlatok és a légzés szintén fontos része a do-innak, hiszen mindig a légzéssel összehangolva végezzük a do-in gyakorlatokat.

A do-in gyakorlás közben nagy szerepet játszik a testrészekre és szerveinkre irányított figyelem, és az önmegfigyelés. A do-in hozzájárul ahhoz, hogy szeretetteljes kapcsolatot alakítsunk ki önmagunkkal, felismerve és elfogadva saját határainkat és korlátainkat, amiket a rendszeres do-in gyakorlással kitartásunk és akaraterőnk fejlesztésével folyamatosan tágíthatunk. 

A do-in bárki számára könnyen megtanulható és kivitelezhető.

Jelenleg egészséges emberekkel foglalkozom és egészségmegőrző do-in gyakorlatokat tanítok magán és csoportos foglalkozások keretében. Kérlek, amennyiben valamilyen diagnosztizált betegséged van, a do-in gyakorlatok megkezdése előtt mindenképpen konzultálj egészségügyi szakemberrel, orvossal, gyógytornásszal, és csak engedélyük után kezdd el végezni a do-in gyakorlatokat.

Alábbi DO-IN óráimból válogathattok