Juhász-Fekete Zsuzsi

Forgatott velem az M4 Sport csatorna


2020. július 25-n szombaton lesz látható 8:25-kor az M4 csatornán a Szabadidő Magazin műsorban a velem forgatott beszélgetés és közös DO-IN gyakorlás. Bevallom, sosem forgatott még velem TV és nagyon izgultam. Amúgy is izgulós vagyok…

Más az, amikor beszélek a DO-IN-ról, más az, amikor írok róla, és más az amikor végzem. Sőt továbbmegyek, máshogy élem meg, amikor csoportos órát tartok, és más amikor résztvevőként végzem a DO-INt, egy másik DO-IN oktató óráján. Ha visszagondolok a karantén időszakra, a tanáraim Madocsai Eszter és Darin Ági videói nagyon sokat segítettek nekem, hogy ép ésszel átvészeljem. Tartották bennem a lelket, alig vártam hogy elmerüljek velük az online téren keresztül a DO-IN gyakorlatokban.

De amikor beszélek a DO-INról, sokszor nem találom a szavakat. Nem tudom megfelelően kifejezni, átadni azt az érzést és megélést, ami általa keletkezik bennem. Üresnek érzem a szavakat, távolinak és megfoghatatlannak. Mégis megpróbálom átadni, felkelteni másban is az érdekődést, hogy el tudjon más is indulni a belső utazásra, és felfedezhesse a lassúságban, csendben, nyugalomban lévő energiát, erőt és azt a határtalan szeretetet, ami belőlünk mások és magunk felé árad.

Nem azért jelenek meg az online térben, social mediában, mert én tudom a tutit. Nem tudom. Nem azért teszem, hogy elismerjenek, megismerjenek, felismerjenek. Nem azért teszem, hogy irígyeljenek, nem is azért, hogy pénzt keressek belőle.

Azért teszem, mert a szívemből jön. Azért teszem, mert úgy érzem ezt kell tennem. Azért, mert van, akinek épp erre van most szüksége. Azért teszem, mert ha jót teszek mással – önzőség, vagy nem- de magamnak is jót teszek vele.

Megint szentimentálisra sikeredett a blogbejegyzés. Nézzétek el nekem. Ilyen vagyok. 🙂

2020. July 24.