Juhász-Fekete Zsuzsi

Én, a Jang Tűz, a vizek hullámzó tengerén…


Sosem értettem, mi ez a kettősség önmagamban. Az egyszer vidám, optimista, mosolygós, szeretettel teli Zsuzsi, hogyan képes átfordulni hirtelen komoly, befelé forduló, félelmekkel teli emberi lénnyé…?

Aztán 2018-ban elkezdtem kapizsgálni a választ, amikor teljes gőzzel belevetettem magam a kínai asztrológia rejtelmeibe. No és láss csodát: mi derült ki rólam? Hogy az önelemem Jang Tűz!

„Ez ostobaság!” – gondoltam magamban, én nem vagyok olyan, mint a Napocska…mindig is inkább óceánnak éreztem magam.

Ahogy egyre több mindent tanultam a kínai asztrológiáról, szépen lassan kiderült, hogy mégiscsak van benne valami igazság. Mindig is jól éreztem a tűz-víz ellentétet magamban, hiszen egy erős Jang Tűz elem mellett a születési képletemben ott hullámzik 4 Víz elem.

A víz kioltja a tüzet, ugye ehhez még az öt elem tan rendszerét sem kell tudni. Akkor mégis mi vagyok én, egy nagy füst és ennyi???

És itt jön a kínai asztrológia csodája, és alapjában az egész kínai metafizika, analógiás gondolkodás varázsa. A dolgok eszerint sosem VAGY-VAGY, hanem IS-IS megközelítésben értelmezendők!

Részemről ezt az analógiás gondolkodást nagyon nehéz volt integrálni, és őszinte leszek, még most sem értem teljesen. De sikerült a gondolkodásomban valamit átkapcsolni, és kicsit másként tekinteni a világra.

A személyre szabott do-in sorozatnál, ha kéred, megnézzük, hogy veled milyen energiák születtek. Asztrológiai elemzést egyelőre nem vállalok, de beszélgetésünk alatt ki fog derülni, hogyan oszlanak meg az elemek nálad. Ezt igény szerint figyelembe tudom venni, és ha kéred, be tudom építeni a te személyes do-in sorozatodba.

És hogy miért csinálom mindezt? A do-innal és a kínai asztrológiával is az a célom, hogy közelebb kerüljek önmagamhoz, megértsem a bennem zajló folyamatokat, vagy legalábbis megfigyeljem azokat. Tudom, hogy hozzám hasonlóan, vagytok egy páran önmagatokra kíváncsi embertársaim. Én szívesen megmutatom, ami nekem segít, és érdeklődve meghallgatom ti megtapasztalásaitokat.

2020. June 03.