Juhász-Fekete Zsuzsi

Életmódváltás do-innal?


Próbáltad-e már a híres-neves életmódváltást azzal kezdeni, hogy megfigyeled magad, a tested jelzéseit, szeretettel elismered a jelenlegi állapotot, és úgy lépsz rá az életmódváltás mezejére, hogy szinte észre sem veszed? Próbáltad-e úgy kezdeni, hogy észreveszel minden apró változást, ami a testedben zajlik, és minden egyes gyakorlásodért megjutalmazod magad az önszeretettel? Próbáltad már a do-int?

Ha életmódváltásban gondolkodsz, a komolyabb testedzés megkezdése előtt nem árt, ha kicsit rendbe teszed magad testileg és lelkileg.

Mit is jelent ez testi szinten? Azt, hogy mielőtt nekiveselkedsz a fekvőtámasznak és a hasprésnek, elkezded nyújtóztatni az ízületeidet, foglalkozol a fasciával, hozzászoktatod magad a rendszeres szelíd mozgáshoz, felkészíted a tested az edzésre.

Mit is jelent ez lelki szinten? Azt, hogy olyan mozgásformával kezded az életmódváltást, ami könnyen kivitelezhető, sikerélményt nyújt, mégis a kitartásod, akaraterőd erősíti, mert finoman rászoktat a rendszeres testmozgásra. Azt, hogy a do-in mozgásgyakorlatok végzése után megfigyeled és észreveszed a változást, ezzel együtt minden apró fejlődésnek örülsz, ami további lendületet ad a folytatáshoz.

A do-in lehet egy eszköz, ami meghozza a kedvet az életmódváltáshoz.

És ki tudja… még az is lehet, hogy úgy megszereted, ahogy én. Talán alig várod majd, hogy megint legurulhass a puha szőnyegre és megnyújtóztathasd magad, elmerülve a nyújtózásba, mint egy cirmos kiscica.

2020. May 14.