Juhász-Fekete Zsuzsi

Esti “shutdown and reboot”


Egész nap pörögsz, meg sem állsz. Annyi a dolgod, hogy utol sem éred magad. Szellemileg fáradt vagy, testileg feszült. Érzed, mennyire jól esne egy kis testmozgás, de komolyabb edzéshez, sportoláshoz – vagy elmenni egy csoportos órára – már fáradt vagy.

Hazaérve kis pihenés után aztán gyújtasz egy gyertyát a félhomályban, legurulsz a puha szőnyegre, és átadod magad a do-in gyakorlatoknak. Nincs elvárás, nincs ítélkezés. Csak megfigyelés van és az önszeretet gyakorlása. Megcsinálod a saját esti rutin do-in sorozatod és érzed, ahogy visszatér beléd az életerő. Érzed, ahogy javul a hangulatod, s elfelejtesz minden gondot. Avagy épp ellenkezőleg, kiengeded mindazt, ami belül feszít, és megindulnak a könnyeid. Engeded, hogy potyogjanak és megtisztulj a stressztől.

Ez a 20 perc csak rólad szól és sosem egyforma. Van, amikor rá tudsz hangolódni, s van, amikor kevésbé. Van, amikor már alig várod, hogy elkezdhesd a sorozatod, s van, amikor semmi kedved hozzá.

A lényeg a rendszeresség. A lényeg, hogy legyél önmagaddal. A lényeg, hogy figyeld meg magad, és minden nap kerülj kicsit közelebb önmagadhoz. Kezd a testrészeid megfigyelésével és megszeretésével. Kezd lassan, nyugodtan. Kezd el elvárások nélkül. Kezd el most…

2020. May 11.